Toont alle 20 resultaten

Welke grond heeft u nodig voor uw tuin?

Omdat elke bodem anders is, hebben wij verschillende soorten grond: tuinaarde, bemeste tuinaarde, compost, tuinturf en bomenzand (een mix van grond en zand). Onze producten zijn verkrijgbaar als: los gestort, in een big bag, in een halve big bag en in zakken van 20-25 KG. Wij kunnen voor uw tuin elke grondsoort samenstellen! Laat u adviseren!

Tuinaarde

Tuinaarde is een product wat gebruikt kan worden voor het verbeteren van uw bestaande grond. Een border die hoogteverschillen nodig heeft kan prima met tuinaarde op gehoogd worden. Meng bij voorkeur tuinaarde met bestaande grond.

Bemeste tuinaarde

Tuinplanten en struiken groeien het best in een vruchtbare en humusrijke bodem. Een losse structuur, voldoende humus en de juiste hoeveelheid meststoffen zijn belangrijke eigenschappen van goede bemeste tuingrond. Is de grond in de tuin niet van een goede kwaliteit dan kunt u de grond verbeteren met bemeste tuinaarde. Het is een fijne zwarte aarde, op basis van veenproducten, die bodem verbeterend werkt. Met deze aarde brengt u bovendien veel humus in de grond. Dit werkt als een spons en houdt meststoffen en water goed vast.

Groencompost

Groencompost is een donkerbruin tot zwart, kruimelig product dat bestaat uit plantaardige resten zoals grasmaaisel, bladeren en snoeihout . Groencompost bevat veel organische stof en verbetert de bodemstructuur doordat voeding en organisch materiaal wordt toegevoegd. Groencompost is 100% natuurlijk. Groencompost is prima om de structuur van de tuingrond te verbeteren en deze tegelijk te bemesten. Vooral zandgrond is gebaat met groencompost en turf. Zandgrond laat het water te snel door, waardoor planten het moeilijker hebben om aan hun voedingsstoffen en hun nodige vocht te komen. Groencompost verbetert de structuur en het leefklimaat voor de wortels van de plant.

Bomenzand

Dit is een mengsel van tuinaarde en zand en zeer geschikt voor het planten van bomen en het aanleggen van een nieuw gazon in uw tuin. Voldoende bodemvolume van een goede kwaliteit is van belang voor de voorziening van water en voedingselementen  en de verankering van de wortels van zowel het gras als eventuele struiken/bomen. Vooral wanneer de bomen in of in de nabijheid van verhardingen worden geplaatst is het van belang dat extra aandacht aan de ondergrond wordt besteed. Bij gras is hier geen sprake van, want de wortels van het gras reiken niet zo ver als die van struiken/bomen.
Bomenzand is een samengesteld artikel wat wordt geproduceerd en geleverd onder BRL 9335 protocol 4. Wanneer de grond wordt toegepast in een hoeveelheid groter dan 50 m³ dient de toepasser hiervan melding te doen bij het Meldpunt bodemkwaliteit.

Tuinturf

Tuinturf kan men in de tuin uit strooien en onder schoffelen. Ze verhoogt de zuurgraad van de grond, waardoor bepaalde planten zoals coniferen, hortensia’s, rododendrons en heideplantjes beter groeien, maar ze zorgt ook voor meer lucht en zuurstof in de grond. Daarnaast houdt turf ook veel vocht vast, waardoor in de zomer de tuingrond niet al te snel uitdroogt. Vlak voor de winter kunt u rond rozenstruiken en andere planten die u tegen al te strenge vorst wilt beschermen, een laagje tuinturf strooien. Het laagje beschermt vooral de wortels van de planten en de eerste aanzet van de plant. Vooral planten die voor het eerst in de tuin gezet, maar wel wintervast zijn, kunnen de eerste winter best een laagje tuinturf gebruiken. Zo hebben ze een extra dekentje tegen de ergste kou.